Soms zij videobestanden (bijv. een speelfilm of audio- en videobestanden ontvangen via social media) niet goed af te spelen. Er wordt dan gevraagd om een zgn. codec te installeren via de Microsoft Store, vaak tegen betaling.

Een codec is een soort plugin die multimedia bestanden kan omzetten naar beeld en geluid. Iedere codec kan één type multimediabestand ‘decoderen’. Om die reden worden veelgebruikte codecs vaak als pakket aangeboden om te installeren.

Wij gebruiken al jaren het gratis codec-pakket van K-Lite, met als bijkomend voordeel dat hierbij ook Media Player Classic – Home Cinema (de oude Windows mediaplayer van Windows XP) wordt geïnstalleerd. Deze mediaplayer speelt moeiteloos alle formaten videobestanden af, zelf met ondertiteling als deze los is bijgevoegd. Lukt het afspelen van een videobestand niet, dan kan met de rechtermuisknop op het bestand worden geklikt en de optie ‘MPC-HC’ als afspeelprogramma worden aangekozen. Bijna altijd lukt het dan wel ;-).

Wilt u zelf de K-lite media codecs installeren? Het installatiebestand is hier te downloaden en kunt u veilig installeren met de standaard aangegeven instellingen: https://files3.codecguide.com/K-Lite_Codec_Pack_1768_Mega.exe

Volg ons ook op onze Facebook-pagina voor meer informatie!
www.facebook.com/mrbcomputersassen