Bluetooth werkt soms niet door Windows energiebesparing.

Bluetooth is een handige verbindingsoptie met een aantal voordelen, maar ook nadelen. U kunt met bluetooth bijvoorbeeld apparaten zoals hoofdtelefoons, smartphones en zelfs TV’s onderling koppelen om informatie uit te wisselen zoals muziek, foto’s en filmpjes.

Er zijn echter ook een paar nadelen zoals het bereik (vaak max 10 meter), de snelheid, maar af en toe slechte koppelingsmogelijkheden tussen de apparaten onderling. Ook zijn bluetooth apparaten te koppelen met Windows, als de PC of laptop dit ondersteunt.

Het komt echter ook vaak voor dat een bluetooth apparaat niet goed verbonden blijft met Windows. Vaak gebeurt dit als Windows uit slaapstand (stand-by) komt of door energiebesparende instellingen in Windows.

Om dit te verhelpen kunt u in Windows de energiebesparing voor bluetooth uitschakelen. Hierdoor blijft Bluetooth altijd ingeschakeld, ook als de laptop weer uit slaapstand komt.

1.
Hiervoor klikt u met rechts op het Windows-pictogram en opent u ‘Apparaatbeheer. Dubbelklik dan op ‘Bluetooth“. Afhankelijk van hoeveel bluetooth-apparaten al verbonden zijn met de PC of laptop ziet u dan een lijst met apparaten én een bluetooth-driver.

2.
Dubbelklik op de bluetooth-driver en klik daarna op ‘Eigenschappen‘.
Daar opent u het tabblad Energiebeheer (ziet u het tabblad energiebeheer niet, dan is niet de bluetooth-driver aangekozen).

3.
Hier deselecteerd u de optie ‘De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen‘ en zet deze uit. Klik daarna op ‘OK‘ en sluit alle vensters.


Bluetooth wordt vanaf nu niet meer uitgeschakeld door Windows.

Volg ons ook op onze Facebook-pagina voor meer informatie!
www.facebook.com/mrbcomputersassen