Microsoft stopt met ondersteuning van Windows 7 op 14 januari 2020

Heeft u nog een PC of laptop met Windows 7? Weet u al dat de ondersteuning van dit besturingssysteem op 14 januari 2020 stopt?
U ontvangt helaas vanaf dat moment geen officiële beveiligingsupdate’s meer. Daardoor is uw systeem kwetsbaarder voor virussen en ander ongewenste veiligheidsrisico’s.

MRB-computers bied u aan om van Windows 7 over te stappen naar Windows 10.

Wij kunnen uw Windows 7 systeem voor u upgraden naar Windows 10 voor:
€ 35,00 incl. opschonen van virussen en ongewenste software.

.


Geplaatst op: 29-05-2019

 

 

 

 

Google-medewerkers luisteren mee naar Google Assistent opnames

Naast de les “als het product gratis is, ben jij het product” moeten we tegenwoordig ook rekening houden met “gebruik je een stemassistent, dan luistert het bedrijf mee”. Google-medewerkers luisteren mee naar een deel van de stemopnamen van de Google Assistent, maar is dat erg?

Na onderzoek blijkt dat Google mensen inhuurt voor het beluisteren  en analyseren van een deel van de stemopnamen die binnenkomt via de Google Assistent. Google laat weten dat het meeluisteren nodig is voor het verbeteren van hun diensten. De commando’s zouden niet worden gekoppeld aan accounts.  In totaal zou het gaan om 0,2 procent van alle spraakcommando’s, maar daar blijft het helaas niet bij. Het kan voorkomen dat de Google Assistent ook gesprekken opneemt, terwijl niemand duidelijk “Hey Google” gezegd heeft.

Het is een gegeven dat bedrijven met je meeluisteren wanneer je gebruikmaakt van stemassistenten. Wees hier bewust van !

 


Geplaatst op: 08-07-2019

 

 

 

 

Toetsenbord zonder muis

Mokibo is een toetsenbord van een Zuid-Koreaanse startup met opvallende functionaliteit. Het hele oppervlak is namelijk ook een touchpad, zoals je dat van laptop kent.

Onder de fysieke toetsen bevinden zich 80 aanrakingsgevoelige sensoren. Het idee daarachter is dat je geen aparte muis meer nodig hebt. Veeg over de toetsen om de cursor te verplaatsen, of ‘swipe’ met twee vingers omhoog en omlaag om te scrollen. Inzoomen kan door net zoals op een smartphone-scherm een knijpbeweging te maken. Via bluetooth zijn drie apparaten tegelijk aan het keyboard te koppelen.

Momenteel zit de gadget nog in de test-fase en is (helaas) nog niet verkrijgbaar.

 


Geplaatst op: 20-08-2019

 

 

 

 

Chrome gaat waarschuwen bij typefouten in urls

Een typefoutje maken is meestal geen ramp, maar bij het intikken van een url kan het wel eens nare gevolgen hebben. Voor je het weet, kom je op een schimmige site terecht die zich voordoet als de website die je eigenlijk wilde bezoeken. De Chrome-browser gaat in deze gevallen voortaan ingrijpen.

Vanaf Chrome-versie 75 krijg je in dit soort gevallen een waarschuwing te zien. Zodra de browser opmerkt dat je een url intikt die net iets afwijkt van de url die je normaliter bezoekt, gaan de alarmbellen rinkelen. Je kunt je dan nog op tijd bedenken.

Zelf meehelpen
Google lanceert daarnaast een nieuwe extensie voor Chrome, de Suspicious Site Reporter. Daarmee stel je Google op de hoogte van websites die je niet vertrouwd. Het bedrijf kan op deze manier zijn zwarte lijst met schadelijke websites telkens verder uitbreiden, waar andere Chrome-gebruikers dan ook weer baat bij hebben.

 


Geplaatst op: 19-06-2019

 

 

 

 

Call Now Button
Reviews