Over MRB-computers

Wij werken niet vanuit een bedrijfspand, maar vanuit huis en werken ook vaak bij u thuis. Ook hebben wij geen computer onderdelen op voorraad liggen, waardoor wij de kosten laag kunnen houden. Daarom is ons motto: “Kwaliteit leveren voor een betaalbare prijs”. Het is geen loze belofte! Omdat wij geen hoge kosten hebben voor o.a. een bedrijfspand, zijn wij vaak goedkoper dan andere computerbedrijven. Wij houden niet van verrassingen en geven altijd vooraf een prijsopgave. U krijgt geen hogere rekening dan verwacht!

MRB-computers is al sinds 1999 het adres voor alles op IT-gebied. Voor reparatie, installatie, onderhoud, cleaning, data-recovery en ook webdesign kunt u bij ons terecht. Daarom zijn wij ook de computerspecialist in Assen! Wij leveren service bij u thuis om u snel weer probleemloos op weg te helpen, ook ’s avonds en in het weekend! Als u dit wenst kunnen wij uw PC of laptop bij u ophalen en na reparatie terugbrengen. U hoeft zelf bijna niets meer te doen.

Ons team helpt u graag verder

Marcel

IT-specialist (eigenaar)

Over Marcel
Marcel is een hardware-engineer in hart en nieren. Begin jaren ’90 is hij begonnen met reparatie van computers en hulp bij computerproblemen. In 1999 heeft hij het bedrijf MRB-computers opgezet. Vanaf dat moment heeft hij als ZZP’er veel mensen kunnen helpen. Na vele jaren ervaring bij grote ICT bedrijven is het dienstenpakket steeds verder uitgebreid en kunt u voor bijna alles op IT gebied bij hem terecht.

Hoofdzakelijke werkzaamheden van Marcel

– Hardware reparaties
– PC en Laptop onderhoud
– Hulp op afstand
– Windows installaties
– Overige Software installaties
– Verkoop
– Donaties
– Administratie en facturatie

MRB-computers-contactgegevens Marcel
Hoofdzakelijke werkzaamheden van William

– PC en laptop onderhoud
– Hulp op afstand
– Data recovery
– Windows installaties
– Overige Software installaties
– Webdesign / Websites Onderhoud
– Website optimalisatie (SEO)

MRB-computers-contactgegevens William

Over William
William helpt al vanaf 2017 mee bij MRB-computers. Hij heeft veel praktijk ervaring en heeft in de afgelopen jaren al veel mensen geholpen bij computerproblemen. William is vaak in onze werkplaats te vinden om uw problemen op te lossen. Vanuit interesse is hij, naast de reguliere werkzaamheden, zeer bedreven met web-design en website optimalisatie (SEO). Ook komt William regelmatig assisteren bij grotere klussen op locatie.

William

IT-specialist (binnendienst)

Meest gestelde vragen over MRB-computers

Nee, omdat wij een serviceverlenend bedrijf zijn is een duur pand niet noodzakelijk. Daarom hebben wij gekozen voor een bedrijf aan huis.
Dit scheelt enorm in de kosten en o.a. hierdoor kunnen wij onze servicekosten laag houden. Wij hebben wel een speciale werkplaats waar wij reparaties, installatie en onderhoud uitvoeren. Omdat wij via onze leveranciers snel onderdelen en systemen kunnen leveren hebben wij ook geen voorraad liggen en hoeven hier dus ook geen extra kosten te worden doorberekend.

Nee, wij hebben geen winkel, maar verkopen klantgericht. Hiermee bedoelen we dat wij onderdelen en systemen verkopen als klanten dat bij ons vragen. Door actief te zoeken kunnen wij via onze leveranciers de gewenste onderdelen vaak tegen lagere prijzen aanbieden. Omdat wij via onze leveranciers snel onderdelen en systemen kunnen leveren hebben wij ook geen voorraad liggen.

MRB-computers is een serviceverlenend bedrijf en uit kostenoverweging hebben wij gekozen voor een bedrijf aan huis. Wij hebben geen winkel en is er weinig parkeerplaats beschikbaar. Daarnaast zijn wij regelmatig aan het werk op locaties en is er niemand in de werkplaats aanwezig. Daarom kunnen systemen of onderdelen alleen op afspraak worden afgegeven of gehaald. 

Omdat wij geen duur pand hebben maar een bedrijf aan huis, kunnen wij onze servicekosten laag houden. Wij verkopen systemen en onderdelen klantgericht. Hiermee bedoelen we dat wij onderdelen en systemen verkopen als klanten dat bij ons vragen. Door actief te zoeken kunnen wij via onze leveranciers de gewenste onderdelen vaak tegen lagere prijzen aanbieden.

Als het kan, lossen wij de storing bij klanten thuis op, maar regelmatig is het efficiënter en voordeliger om dit in onze werkplaats te doen. Andere werkzaamheden zoals “onderhoud” en “data-herstel” kan alleen met speciale apparatuur en software die wij alleen in onze werkplaats voorhanden hebben. Wij hebben een speciale werkplaats waar wij reparaties, installatie en onderhoud uitvoeren.

Al meer dan 20 jaar zijn wij bekend in Assen. Wij worden steeds bekender in Assen en omgeving door te adverteren, maar ook door mond tot mond reclame.Wij willen hoge kwaliteit tegen een betaalbaar tarief leveren en krijgen veel nieuwe klanten door aanbevelingen van eerdere klanten.

Om een goede service te kunnen verlenen en een goede naam te behouden zullen wij er alles aan doen om uw apparatuur en gegevens zeer zorgvuldig te behandelen. Wij zullen uw apparatuur en gegevens nooit aan anderen verstrekken, tenzij dit noodzakelijk is voor de reparatie of storingsoplossing en vooraf uitdrukkelijk door u is toegestaan. Daarbij zullen wij er alles aan doen om uw apparatuur in dezelfde staat terug te brengen (zelfs beter na reparatie 😉).

Wij gaan zeer zorgvuldig en vertrouwelijk om met uw gegevens. Wij verwerken alleen de gegevens die nodig zijn voor onze werkzaamheden en facturatie. Ter beschikking gestelde accounts en wachtwoorden worden na onze werkzaamheden direct gewist. Deze gegevens zullen alleen door ons worden gebruikt en nooit aan derden worden getoond, doorgegeven of verkocht.

Wij gaan zeer zorgvuldig en vertrouwelijk om met uw persoonlijke data. Er wordt door ons geen data bekeken, gekopieerd of anderzins bewerkt dan noodzakelijk voor de gevraagde storingsoplossing of verzoek van uw kant. Uw data zal ook zeker niet ter inzage worden gegeven aan derden, tenzij dit vooraf uitdrukkelijk door u zelf is toegestaan.

 Alle gedoneerde systemen worden door ons volledig gewist (gewiped) met behulp van  een speciaal programma. Hiermee kunt u zeker zijn dat uw persoonlijke data niet meer is te achterhalen. Indien gewenst kunnen wij u hiervan een certificaat opsturen via email. Daarna worden de systemen opnieuw geïnstalleerd voor een volgende eigenaar.

U kunt bij ons contant en per PIN betalen. Op verzoek is het ook mogelijk dat wij u een betalingsverzoek toesturen en deze per direct wordt voldaan. Betaling op basis van een factuur achteraf is alleen mogelijk als dit door ons is geaccordeerd.

Helaas, kunnen wij geen laptops en PC’s innemen als onderdeel van betaling. Wel is het mogelijk dat u uw oude systeem doneert, dan zorgen wij dat deze wordt gerepareerd, schoongemaakt en opnieuw geïnstalleerd. Vervolgens wordt deze kosteloos weggegeven aan mensen die het niet zo breed hebben via ons eigen netwerk en via stichtingen die zich inzetten voor deze groep mensen. Uw systeem komt gegarandeerd op een goede plek terecht.

Gedoneerde systemen (PC’s en laptops) worden door ons zorgvuldig nagekeken, indien mogelijk gerepareerd, schoongemaakt en opnieuw geïnstalleerd. Daarna worden deze systemen kosteloos weggegeven aan gezinnen die geen PC of laptop kunnen betalen, maar deze wel echt heel goed kunnen gebruiken. Dit doen wij via ons eigen netwerk en via stichtingen die zich inzetten voor mensen die het niet zo breed hebben. Uw systeem komt gegarandeerd op een goede plek terecht.

Buiten de services die op de website vermeld staan kunnen wij mogelijk nog meer voor u doen. Hierbij kunt u denken aan het laten uitvoeren van reparaties aan Apple producten tablets en telefoons. Daarnaast kunnen wij ook het ontwerpen, online brengen en onderhouden van websites voor u uitvoeren en daarbij niet te vergeten de promotie van uw website d.m.v. Search Engine Optimalisatie (SEO). 

Bij een onderhoudsbeurt wordt de laptop of PC van binnen en buiten schoongemaakt. Daarnaast wordt alle hardware getest, Windows geupdate en wordt het systeem softwarematig opgeschoond en geoptimaliseerd d.m.v. updates.

Let op:
Handmatige upgrade van het besturingssysteem naar de nieuwste versie valt buiten de onderhoudsbeurt. Kijk voor de prijs van een handmatige upgrade onder ‘Windows-Installatie’ bij onze tarieven .

Wij richten onze service voornamelijk op PC’s en laptops waarop Microsoft Windows draait. Omdat voor reparatie van tablets en telefoons speciale kennis en gereedschap nodig is voeren wij dit niet zelf uit, maar laten wij uitvoeren door een bij ons goed bekend en gecertificeerd reparatiebedrijf.

Wij richten onze service voornamelijk op systemen waarop Microsoft Windows draait. Apple producten vereisen specifieke kennis en materialen om te onderhouden en repareren. Wij hebben niet de mogelijkheid om ons hier volledig op te richten en kunnen daarom geen softwarematige onderhoud uitvoeren. Hardwarematig onderhoud is wel mogelijk. Reparatie van Apple producten laten wij uitvoeren door een bij ons bekend en gecertificeerd Apple reparatiebedrijf.

Nee, voor deze service is specifieke kennis vereist en kunt u terecht bij de leverancier die deze heeft geleverd of de internet/TV aanbieder. Grotendeels hebben wij wel de kennis hiervoor in huis, maar valt dit niet binnen ons service-pakket.